Uncategorized

PITA-MINUNE NEÎNTÂLNITĂ…..

  1. Într-un bol mai adânc, amestecați o cană de lapte, jumătate de cană de ulei și o cană de apă călduță. Adăugați două albușuri, 2 linguri de iaurt și sfărâmați jumătate de cub de drojdie proaspătă. Apoi, adăugați 3 lingurițe de zahăr și o linguriță de sare, și amestecați totul bine până se dizolvă.
  2. Începeți să adăugați treptat făina în ingredientele lichide. Când obțineți un aluat compact, adăugați untul moale și frământați bine cu mâna până obțineți un aluat moale și elastic care se desprinde de pe pereții bolului.
  3. Acoperiți-l și lăsați-l să fermenteze și să-și mărească volumul, aproximativ 1 oră.
  4. Turnați aluatul crescut pe o suprafață presărată cu făină și întindeți-l cu mâinile într-un baston lung, apoi aplatizați-l și întindeți-l și mai mult cu sucitorul într-o foaie lungă și subțire, dreptunghiulară (lungă de aproximativ 15-17 cm, subțire de 1 mm).
  5. De la unul dintre capete, faceți tăieturi subțiri cu lățimea de aproximativ 1-1.5 cm, iar de la celălalt capăt, distribuiți umplutura.
  6. Începeți să rulați aluatul de la marginea cu umplutură. Închideți bine și suprapuneți cu partea tăiată.
  7. Transferați rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în formă de spirală, umpleți o treime din tavă și lăsați loc între ele, deoarece plăcinta își va mări volumul cel puțin de trei ori.
  8. Acoperiți plăcinta și lăsați-o la loc cald să fermenteze și să crească, aproximativ jumătate de oră. În cele două gălbenușuri, adăugați o linguriță de lapte, amestecați și ungeți plăcinta crescută.

 


 

  1. Puneți-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-o timp de 35-40 de minute. Lăsați plăcinta coaptă să se răcească pe un grătar.