Uncategorized

“N-am mâncat niciodată un prânz mai gustos până acum, toți am cerut repetare”

Condimentați feliile subțiri de pui cu sare și piper pe ambele părți, apoi presărați-le cu făină, acoperindu-le bine ca pentru pane. Făina închide porii și sucul delicios al cărnii rămâne în interior.

Într-o tigaie pe foc moderat, amestecați puțin unt și ulei de măsline, apoi când s-a încins, adăugați feliile de carne și prăjiți-le câteva minute pe ambele părți până se rumenesc ușor. Apoi scoateți-le într-un castron separat.

În același timp, tăiați mărunt o ceapă, trei căței de usturoi, 2 ardei roșii mari (tăiate în bucăți potrivite) și 7 roșii mici sau 3 mari, de asemenea, tăiate în bucăți potrivite.

Spălați bine cartofii sub jet de apă rece înainte și după curățare, apoi tăiați-i în cuburi mici. Întoarceți în tigaie puțin unt și ulei de măsline, sau puteți folosi cel anterior în care ați prăjit carnea.

Când s-a încălzit, adăugați mai întâi cartofii și lăsați-i să se prăjească bine până se rumenesc. Apoi adăugați ceapa tocată și amestecați, apoi continuați să căliți la temperatură moderată. Odată ce ceapa este puțin înmuiată, adăugați ardeiul tocat.

Amestecați și prăjiți câteva minute, apoi adăugați roșiile și, în final, usturoiul tocat fin. Turnați deasupra 150 ml sos de roșii și imediat reduceți temperatura la minim. Condimentați și adăugați 100 ml apă.

Lăsați câteva minute la călit legumele până când acestea se înmoaie, apoi adăugați carnea și așezați-o peste legume. Presărați deasupra cașcaval ras/mozzarella și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute (tava nu trebuie să aibă elemente de plastic, în caz contrar, acoperiți cu capac și gătiți la foc mic până când cașcavalul se topește).

 


 

Presărați deasupra mărar proaspăt tocat fin și serviți mâncarea caldă.”