Uncategorized

Kadaif cu nuci și ingredient secret – cel mai delicios desert festiv făcut de bunicile noastre.

Adaug o ingredient secret pentru a obține un gust și un miros perfect – Fotografia și rețeta aparțin lui Nermina Jordamović. Ingrediente necesare: 500 g kadaif, 250 g unt, 100 ml ulei, 1 linguriță de unt de vaci, o cantitate generoasă de nuci mărunțite (aproximativ 400-500 g).

Procedură: Așezați jumătate din kadaif uniform într-o tavă de copt de 35×25 cm sau după dorință. Presărați cu o cantitate generoasă de nuci tocate. Așezați restul de kadaif deasupra. Distribuiți uniform și apăsați ușor cu palma deasupra. Turnați deasupra 250 g unt topit amestecat cu 100 ml ulei.

Opțional, adăugați o linguriță de unt de vaci, pe care puteți să-l cumpărați din magazin. Se obține acasă topind untul și lăsându-l să se răcească. Are un miros și un gust special când este adăugat la kadaif, baklava, gurăbiile… Kadaif-ul este pus în cuptor și se coace la 200 de grade până când începe să se rumenească.

Când începe să se rumenească ușor, reduceți temperatura la 180 de grade și lăsați-l încă jumătate de oră sau mai mult la 150 de grade pentru a se usca bine. Totul depinde de cuptor și de puterea curentului. Kadaif-ul trebuie să rămână galben și este gata când se strânge ușor și se desprinde de marginile tăvii.

Dacă agitați tava, kadaif-ul ar trebui să se miște. Kadaif-ul răcit se toarnă cu sirop fierbinte. Pentru kadaif este necesar un sirop puternic. Dacă siropul este prea subțire, kadaif-ul nu va fi bun și va fi ca și fiert. Pentru sirop: 1,5 kg zahăr, 1 litru apă.

Siropul se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Este cel mai bine să-l încercați între degete și trebuie să alunece ușor. Pentru cei care nu știu ce este KADAIF: Acestea sunt fâșii subțiri de aluat copt cu ou similar cu tăițeii pentru supă, doar că acestea sunt mai lungi și rulate. Există mașini speciale pentru kadaif și de obicei se vinde la jumătate de kilogram.

Rețetă nr. 3 – Kadaif cu nuci și cocos – Fotografia și rețeta aparțin lui Katerina Spasova. Ingrediente necesare: 500 g kadaif, 250 g nuci mărunțite (sau măcinate la dorință), 250 g cocos, 250 g unt, 2 lingurițe mici de scorțișoară, 1 zahăr vanilat. Pentru sirop: 1 kg zahăr, 700 ml apă, 1 lămâie și 1 zahăr vanilat.

Procedură: Ungeți o tavă de 34 de cm cu unt, așezați uniform jumătate din kadaif, așezați nucile și cocosul după dorință, iar cine dorește poate adăuga alune, fistic sau migdale, presărați uniform cu unt topit și amestecat cu ulei.

Dacă doriți, adăugați o linguriță de unt de vaci pe care o puteți cumpăra din magazin. Acasă se obține topind untul și lăsându-l să se răcească. Are un miros și un gust special când este adăugat la kadaif, baklava, gurăbiile… Kadaif-ul este pus la cuptor și se coace la 200 de grade până când începe să se rumenească ușor.

Când devine ușor roșiatic, reduceți temperatura la 180 de grade timp de aproximativ jumătate de oră și lăsați-l să se usuce bine pentru încă 15 minute sau mai mult la 150 de grade. Totul depinde de cuptor și de puterea curentului. Kadaif-ul trebuie să rămână galben și este gata când se strânge ușor și se desprinde de marginile tăvii.

Când agitați tava, kadaif-ul ar trebui să se miște. Kadaif-ul răcit se toarnă cu sirop fierbinte. Pentru kadaif este necesar un sirop puternic. Dacă siropul este prea subțire, kadaif-ul nu va fi bun și va fi ca și fiert. Pentru sirop: 1,5 kg zahăr, 1 litru apă.

 


 

 

Siropul se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Este cel mai bine să-l încercați între degete și trebuie să alunece ușor. Pentru cei care nu știu ce este KADAIF: Acestea sunt fâșii subțiri de aluat copt cu ou similar cu tăițeii pentru supă, doar că acestea sunt mai lungi și rulate. Există mașini speciale pentru kadaif și de obicei se vând la jumătate de kilogram.