Uncategorized

Turnarea oțetului peste coaja de portocală rezolvă una dintre cele mai mari probleme din gospodărie.

  1. În primul rând, punem cojile de portocală în bucăți mici și le așezăm într-un borcan.
  2. Apoi, luăm borcanul direct la frigider și îl ținem acolo până când îl umplem bine. Putem adăuga și câteva picături de ulei esențial și închidem sticla.

Când umplem în cele din urmă borcanul, îl scoatem din frigider și turnăm oțetul alb. Îl vom ține timp de două săptămâni, când vom deschide borcanul, filtrăm cojile de portocală și transferăm conținutul într-un recipient ermetic. Acum avem totul pregătit, trebuie doar să turnăm o parte egală de apă și aceeași parte de oțet de portocale într-o sticlă cu pulverizator de sticlă. Acum avem curățitorul nostru de oțet cu coji de portocală gata de utilizare oriunde este necesar!

Unde să folosim acest puternic curățitor?

  1. Pentru a șterge podelele: Doar diluarea a 1/4 cană de curățitor de oțet în 1 litru de apă va fi suficientă pentru a curăța podelele. Dacă avem de-a face cu pete dificile, putem adăuga mai mult curățitor.

Pentru a termina, ștergeți cu un ștergar de fibră pentru a se usca bine și a observa rezultatele. Trebuie să fim atenți doar la podelele de lemn sau de marmură, deoarece acidul acetic conținut în oțet ar putea degrada pelicula protectorie.

  1. Îndepărtați petele de pe covoare cu curățitor: Acest curățitor acasă ne poate ajuta foarte mult în curățarea covoarelor, de câte ori nu ni s-a întâmplat să vărsăm vin sau resturi alimentare, precis cu această formulă putem face minuni.

Il pulverizăm doar pe covor în zona murdară și lăsăm soluția să pătrundă bine și să-și facă treaba, aproximativ 10 minute. Apoi, cu ajutorul unei bureți, frecăm sau ștergem petele și putem repeta de câte ori este necesar. Pentru a termina, cu un ștergar umed cu apă caldă frecăm și îndepărtăm toată murdăria.

  1. Pentru a curăța suprafețele din oțel inoxidabil din bucătărie: Procedăm să pulverizăm puțin curățitor pe suprafețele de oțel și îndepărtăm totul cu un ștergar înmuiat în apă caldă, pentru a termina putem să-l ștergem cu un ștergar uscat.

Să ne amintim, evitați curățitorul pe marmură, cuarț sau granit, deoarece poate altera etanșeitatea datorită acidității oțetului.

  1. Pentru a curăța plăcile de baie: În ceea ce privește plăcile de baie, nu le putem lăsa neîntreținute, altfel vor fi ferm fixate pe pereți.

Cu curățitorul natural de oțet, îl pulverizăm bine pe plăci și îl lăsăm să acționeze pentru a dezintegra săpunul, precum și mucegaiul și toată murdăria.

În final, îndepărtăm totul cu ajutorul unui ștergar umed.

 


 

 

Să aplicăm toate aceste sfaturi și să obținem cel mai mult din curățitorul nostru de oțet cu coji de portocale!