Detergentul face aluminiul să strălucească: secretul meu pentru a păstra tigăile în acest fel
- O cană de bicarbonat de sodiu
- Detergent de vase
- Oțet alb
- Apă
Începe prin a te echipa cu o mănușă. Curățarea tigăii tale se va face în două etape. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Aplică o porție generoasă pe partea de jos a tigăii tale, acoperind-o complet. Așa cum știi deja, bicarbonatul de sodiu este un excelent produs de curățare, foarte eficient și un produs anticalcar care poate fi folosit și în moduri diferite într-o casă, așa că este întotdeauna o idee bună să ai puțin în casă. Pune tigaia în chiuvetă și las-o să stea timp de 30 de minute înainte de a freca cu o burete umed.
Dacă acest lucru nu este suficient pentru a elimina complet murdăria de pe partea de jos a tigăii, poți folosi oțet alb, produsul de curățare par excellence! Tot ce trebuie să faci este să amesteci detergentul de vase cu oțet și să aplici totul cu o burete umed. Lăsați produsul timp de zece minute înainte de a freca pentru a îndepărta eventualele pete rămase.
Ca și oțetul, sucul de lămâie nu este uitat pentru a curăța și întreține ustensilele tale. Acidul său citric acționează ca un dezinfectant, fiind folosit pentru a curăța, degresa și face să strălucească.
O altă metodă este să pui o lingură de bicarbonat de sodiu adăugată la puțină apă în oală sau ustensilul pentru a îndepărta calcarul până când se formează o pastă, și să fierbi preparatul pe foc timp de câteva minute. Lasă soluția să pătrundă în ustensilele de gătit. Șterge apoi cu un șervet curat, hârtie absorbantă sau ștergă microfibra pentru a îndepărta orice depuneri arse. Apoi clătește cu apă curată. Curățarea și degresarea cu aceste produse prietenoase cu mediul rămâne o sarcină ușoară.
Tigăi în stare bună, o problemă de întreținere O tigaie de prăjit de bună calitate poate avea o durată de viață destul de lungă, întreabă-le pe bunicii noștri: tigăile pe care le folosesc încă astăzi au uneori mulți ani de serviciu! – Evită să folosești tacâmuri de metal, deoarece acestea deteriorează materialele și partea de jos a oalei. Așadar, preferă o lingură sau spatulă de lemn. Același lucru se aplică și pentru ustensilele cu acoperiri antiaderente precum Teflonul. Este de asemenea recomandat să le cureți cu un șervețel umed și să le ștergi cu un șervețel din microfibră.
- Pentru a le depozita, evită pe cât posibil așezarea tigăilor în dulapuri una peste alta. Dacă ai spațiu, ar fi cel mai bine să le atârni prin gaura care se află de obicei în mâner. – Evită înălbitorul. Contrar credinței populare, înălbitorul nu este un produs bun pentru curățarea tigăilor. De fapt, este un produs coroziv care poate deteriora tigăile și alte oale de oțel inoxidabil. Este întotdeauna bine să favorizăm produsele naturale, iată 10 sfaturi care îți vor permite să-ți cureți casa cu lămâie! Sarea mare poate fi o alternativă pentru a îndepărta petele arse de pe recipientul tău. Toarnă o doză bună în partea de jos a cratiței și lasă timp de 2 ore sau chiar peste noapte. Freacă pentru a îndepărta toată murdăria și petele arse. Acest lucru funcționează atât pentru tigăile de oțel inoxidabil, cât și pentru cele din fontă.
Trebuie să știi și că aceste sfaturi servesc și pentru a curăța și reda strălucirea chiuvetei de aluminiu sau oricărei alte suprafețe care conține urme de calcar.