Cum să repari un perete afectat de umiditate? O metodă ușoară, rapidă și extrem de eficientă.
Cauze externe: Dacă izolația externă a casei este slabă, puteți cere sfatul unui zidar pentru a verifica placajul peretelui exterior. Dacă este vorba despre o problemă de ridicare capilară (umiditate care crește de la sol la perete), va fi necesar un profesionist să examineze problema. Acesta va determina dacă este necesar să acționeze asupra fundațiilor, să injecteze rășină, să instaleze drenaje sau să devieze apele de ploaie. În cazurile în care există o acoperiș cu scurgeri, poate fi necesar să tratați etanșarea acoperișului.
Cauze localizate (interne): Dacă cauzele sunt mai puțin drastice decât cele menționate mai sus, puteți încerca să identificați cauza infiltrării umezelii în peretele dumneavoastră. Dacă găsiți o scurgere sau infiltrare, puteți repara singuri sau puteți apela la ajutor profesional. În plus, dacă este o problemă inherentă în încăperi sensibile, cum ar fi spațiile sanitare și subsolurile, luați în considerare mijloacele de uscare a aerului, cum ar fi un sistem de ventilație sau un absorbant de umiditate.
Trebuie să știți și că uscarea hainelor în interior nu este recomandată din cauza riscului de a provoca boli respiratorii, în special pentru cei care suferă de astm.
Sfaturi privind tratarea unui perete umed:
Vopsirea unui perete umed
Acum, că ați reușit să identificați cauza apariției urmelor de umezeală, puteți trece la repararea acestei inconveniențe. În primul rând, faceți o curățare inițială a mucegaiului și a sărurilor. Pentru aceasta, utilizați mănuși și o perie. Umeziti bine suprafața peretelui cu o soluție diluată de oțet alb și frecați. Lăsați timp de 30 de minute sau mai mult și apoi clătiți suprafața cu apă caldă curată. După 2 ore, timpul de uscare al peretelui, aplicați un strat de finisare dacă este necesar.
Pentru a evita petele de umezeală, aplicați un strat de bază înainte de a trece la o vopsea rezistentă la umiditate proiectată pentru camere precum băile sau subsolurile umede. În alt context, puteți combate și mucegaiul în sertarul mașinii de spălat cu o metodă inteligentă.
Alternative naturale la absorbantele de umiditate:
Există desumidificatoare naturale care pot fi folosite împreună cu grilele de ventilație și VMC (ventilație mecanică controlată). Acestea sunt ingrediente la îndemână, cum ar fi sarea de bucătărie grosieră sau cărbunele. Este, de asemenea, posibil să absorbiți și să curățați aerul din jur prin instalarea de plante de apartament în casa dumneavoastră. Și nu fără motiv, apa conținută în aer le servește ca hrană. Nu uitați să le instalați în camerele predispuse la umezeală. Dacă hainele dumneavoastră sunt și ele pătate de mucegai, iată 5 rețete de casă pentru a scăpa de ele.