Uncategorized

Cum să tratezi venele varicoase în mod natural?

Amestecați părți egale ulei de măsline și ulei de vitamina E. Încălziți ușor, apoi masați venele varicoase cu acest ulei cald timp de câteva minute. Repetați acest tratament de două ori pe zi timp de 1 până la 2 luni. Dacă nu aveți ulei de vitamina E, puteți amesteca și 4 picături de ulei esențial de chiparos în 2 lingurițe de ulei de măsline cald. Masați această mixtură pe zona afectată. 3 – PĂTRUNJEL, UN ALT REMEDIU NATURAL PENTRU TOȚI ÎMPOTRIVA VENELOR VARICOASE

Bogăția sa în vitamina C îl face un excelent antioxidant. În plus, favorizează producția de colagen, important pentru sănătatea celulelor noastre, iar rutozidul său întărește vasele capilare. Desigur, îl puteți consuma mai des, dar îl puteți aplica și ca tratament local!

Pentru a face acest lucru, fierbeți o mână de pătrunjel tocat în 250 ml de apă timp de 5 minute. Lăsați să se răcească apoi strecurați. Puneți amestecul la frigider timp de câteva minute. Apoi, luați bumbac și aplicați amestecul pe zona afectată. Repetați de mai multe ori pe zi zilnic timp de câteva săptămâni. Pentru o eficacitate sporită, nu ezitați să adăugați 1 picătură de ulei esențial de trandafir și 1 picătură de macerat de gălbenele (Calendula officinalis) în amestec când s-a răcit.

4 – ULEI DE DAFIN (SAU DAFIN NOBIL)

Frunzele de dafin conțin minerale, vitamine și antioxidanți care oferă proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antibacteriene.

Ca ulei de masaj: pregătiți un macerat uleios pentru a ameliora durerile legate de venele varicoase. Aplicați prin masaj de 1 până la 3 ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii, timp de 10 zile.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

30 g frunze de dafin 250 ml de ulei de măsline organic extra virgin Tocați frunzele de dafin în bucăți mici. Într-o sticlă de sticlă, amestecați uleiul de măsline cu frunzele de dafin sfărâmate. Închideți sticla și depozitați-o într-un loc întunecat și răcoros timp de 15 zile. Agitați sticla în fiecare zi pentru a amesteca esențele. Apoi, după această perioadă, filtrați amestecul (cu un strecurător sau cu un tifon) pentru a extrage doar uleiul. Aplicați și masați acest ulei pe venele varicoase.

5 – ARGILĂ VERDE

Argila verde calmează inflamația și reduce senzația de greutate datorată venelor varicoase în picioare. Argila este antiinflamatoare, astringentă și calmantă. Pregătiți o pastă umezind argila verde cu apă călduță și aplicați-o pe venele varicoase timp de 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Repetați aplicația de cel puțin trei ori pe săptămână.

6 – TRATAMENT ANTI-VARICOSE CU ALOE VERA

Ingrediente

1 morcov tocat ½ cană gel de aloe vera 1 lingură de oțet de mere Pregătire și Aplicare

Într-un blender, amestecați morcovul tocat și aloe vera, apoi adăugați puțin oțet de mere. Ar trebui să obțineți o amestecare omogenă, groasă ca o cremă.

Aplicați această cremă naturală în fiecare zi pe venele varicoase, apoi ridicați picioarele timp de 30 de minute și apoi clătiți cu apă rece.

 


 

Ar trebui să observați rezultate în câteva săptămâni.