Uncategorized

Dafin sub pernă: o tradiție ancestrală a strămoșilor noștri care merită să fie păstrată.

„Practica străveche de a așeza o ramură de dafin sub pernă este o tradiție ancestrală prețuită care strigă să fie păstrată. Această tradiție, înmuiată în simbolism și credințe vechi, țese o tapiserie de semnificații de-a lungul veacurilor.

 


Dafinul, cunoscut științific sub numele de Laurus nobilis, ocupă un loc durabil în patrimoniul nostru cultural. Simbolul său al victoriei, succesului, onoarei și protecției este gravat în analele istoriei. În vremurile apuse ale Greciei antice, coroanele de dafin erau acordate campionilor competițiilor atletice și poetice, simbolizând eforturile lor triumfătoare.

 

 

 

Actul de a așeza dafin sub pernă își găsește rezonanța în parfumul său plăcut și distinctiv. Aromatic și liniștitor, cheamă un somn calm și odihnitor, învăluind dormitorul în liniște. Totuși, ‘daful sub pernă’ nu este doar un simbol al parfumului și odihnei. Este înmuiat în superstiție și credințe vechi. Unii șoptesc că apără împotriva intruziunii viselor malefice și coșmarurilor, slujind ca un paznic în orele nocturne.

 

 

CONTINUE READING…..

 

Author: morenews99.com