CUM SĂ CURĂȚAȚI CUPTORUL CU TRUCUL SĂRII ÎN DOAR CÂTEVA MINUTE
Mulți încearcă acest truc pe care suntem siguri că și tu îl vei încerca. Ne regăsim cu toții în aceeași neplăcere când vine vorba de curățenie. Indiferent dacă ai un cuptor cu abur, electric sau tradițional, chiar și ultima generație, aparatul tău nu va fi imun la pereții încrustați sau pete pe sticlă.
Curățarea sa regulată și amănunțită este de asemenea de importanță fundamentală pentru a evita stagnarea mirosurilor neplăcute. Însă, uită de produsele toxice sau chimice și faci loc remediilor naturale.
Îți vom explica trucul cu sarea și suntem siguri că nu vei înceta să-l folosești. Cum trebuie să procedezi? Trebuie să torni o cană de sare grunjoasă în jumătate de litru de apă și să amesteci aceste două ingrediente până obții o soluție omogenă. Apoi aplică amestecul cu ajutorul unei bureți pe suprafețele murdare ale cuptorului tău, pe sticlă, pe grătare și pe pereții interni.
Lasă produsul să acționeze cel puțin 20 de minute. Apoi folosește o cârpă umedă pentru a clăti cuptorul. Acest truc te va salva: în foarte scurt timp, aparatul tău va fi din nou strălucitor și lăcuit, ca și cum ar fi tocmai ieșit din magazin.
Știai că există și alte sfaturi super verzi pentru curățarea cuptorului? Le enumerăm mai jos. Dacă nu vrei să folosești sare grunjoasă, poți înlocui acest ingredient cu bicarbonat de sodiu.
Acesta, conform unor studii, se dovedește a fi foarte eficient în curățarea gospodăriei. Proprietățile sale de albire și dezinfectare îți permit să lupte chiar și împotriva celor mai rezistente murdării.
Tot ce trebuie să faci este să torni 5 linguri de bicarbonat de sodiu în puțină apă. Va rezulta o pastă moale pe care o vei aplica pe zonele murdare pe care le vei freca apoi cu o burete. O combinație de oțet și sare îți permite să dezinfectezi și să cureți interiorul și exteriorul cuptorului tău.
Pur și simplu toarnă puțin oțet alb într-o sticlă de pulverizare împreună cu o părticică de sare. Toarnă zeama a două lămâi într-un recipient și fierbe-o cu puțină apă cel puțin 30 de minute. Apoi folosește o cârpă din microfibră pentru a-ți curăța aparatul. Ultimul sistem pe care ți-l prezentăm este cel al apei săpun.
Înmuiă o bucată de burete într-un container în care aș fi turnat jumătate de litru de apă și o lingură generoasă de detergent de vase. Detergentul pe care îl folosești pentru a-ți curăța vasele este un degresant eficient care îți va permite să ai un cuptor curat fără a-i deteriora componentele.