Uncategorized

ACESTA ESTE CEL MAI BUN TRATAMENT NATURAL PENTRU GASTRITĂ: CURĂȚAȚI STOMACUL DE TOXINE, PREVENIȚI CANCERUL GASTRIC

Gastrita se activează atunci când mucoasa stomacului este inflamată. De aceea, este important să alegeți alimente care au proprietăți antiinflamatorii și să evitați alimentele care pot agrava inflamația.

În general, următoarele alimente au tendința de a irita și inflama mucoasa stomacului:

  • alimente procesate și conservate
  • alimente cu conținut ridicat de gluten
  • produse lactate
  • alimente bogate în zahăr

Studiile sugerează că adăugarea de germeni de broccoli și afine proaspete în dieta dvs. vă poate ajuta să luptați împotriva gastritei. Aici puteți găsi o listă de alimente antiinflamatorii.

  1. Extract de usturoi

Cel puțin 50% din populația mondială are deja bacteria Helicobacter pylori în tractul lor digestiv, o bacterie care provoacă gastrită.

În acest caz, extractul de usturoi poate fi de ajutor. Un studiu a arătat că consumul de extract de usturoi este o modalitate eficientă de a ucide Helicobacter pylori.

  1. Probiotice

Probioticele pot îmbunătăți digestia și menține scaunul regulat. Consumând suplimente de probiotice, introduceți bacterii bune în tractul dvs. digestiv, ceea ce ar trebui să oprească răspândirea Helicobacter pylori și să ajute la declanșarea procesului de regenerare a intestinului.

De asemenea, puteți consuma alimente fermentate care conțin probiotice, cum ar fi:

  • kimchi
  • kombucha
  • varză murată
  • miso
  • tempeh
  1. Ceai verde cu miere

Consumul de ceai verde cu miere crud are câteva beneficii potențiale pentru tratamentul gastritei. Consumul de apă caldă poate calma tractul digestiv și facilita digestia în stomac. Un studiu a arătat o diferență semnificativă la persoanele cu gastrită care au băut ceai cu miere o dată pe săptămână. De asemenea, mierea are proprietăți antibacteriene care țin eficient sub control Helicobacter pylori.

  1. Mese mai mici

Simptomele gastritei nu sunt afectate doar de ceea ce mâncați, ci și de modul în care mâncați. Când aveți gastrită, este important să faceți procesul digestiv cât mai ușor pentru stomac și intestine.

Mâncând mese mai mici pe parcursul zilei, în loc să vă încărcați cu carbohidrați și calorii de două sau trei ori pe zi, poate ameliora simptomele gastritei.

  1. Schimbări de stil de viață

Gastrita este un factor de risc pentru cancerul gastric, așa că este important să fii conștient de stilul tău de viață.

Corectați-vă greutatea, dacă este necesar. Renunțarea la fumat și consumul de alcool ar trebui să amelioreze simptomele gastritei. Evitați utilizarea medicamentelor antiinflamatoare fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina și ibuprofen, deoarece acestea pot afecta mucoasa stomacului în timp.

 



De asemenea, este extrem de important să vă mențineți stresul sub control, deoarece și stresul poate fi o cauză a gastritei. Meditați, practicați yoga, plimbați-vă și faceți tot ceea ce vă calmează și influențează pozitiv psihicul.