Uncategorized

“BLAT PENTRU RULADĂ… Este incredibil de moale și elastic, se rulează fără să se spargă și după ce se răcește.”

Într-un alt bol, bateți albușurile cu 25 g de zahăr până când formează vârfuri rigide, adică obțineți o spumă fermă care nu cade atunci când întoarceți bolul.

 

 

 

 

Notă: Dacă aveți două mixere, puteți să amestecați ambele compoziții simultan. Dacă nu aveți două mixere, începeți prin a bate compoziția cu gălbenușuri, lăsați-o puțin deoparte sau în frigider și apoi bateți albușurile.

 

 

 

 

Albușurile bătute nu trebuie să stea, ci să fie folosite imediat în rețetă. Amestecați albușurile bătute în compoziția cu gălbenușuri, alternând cu făina cernută (amestecați-le și cernați-le împreună cu făina obișnuită și făina de amidon).

 

 

 

 

Amestecați ușor, cu o spatulă sau o lingură de lemn, cu mișcări ușoare de sus în jos, pentru ca compoziția să nu-și piardă pufoșenia și să nu se lase. Pregătiți o tavă mare (30×40 cm).

 

 

 

 

Tăiați o foaie de hârtie de copt de dimensiunea tăvii (lăsați aproximativ 1 cm în plus pe fiecare parte). Apoi distribuiți cu grijă compoziția pe hârtie într-un strat subțire și uniform.

 

 

 

 

Transferați cu atenție hârtia în tavă (mi se pare mai ușor să distribui compoziția uniform pe hârtie așezată pe masă, apoi să apropiu tava de masă și să trag hârtia cu aluat pe tavă; dacă vi se pare prea complicat, puneți direct hârtia în tavă și distribuiți apoi compoziția).

 

 

 

 

Preîncălziți cuptorul la 230°C (205°C dacă folosiți cuptor cu ventilator). Puneți blatul în cuptor timp de 5 minute. Scoateți tava din cuptor și transferați blatul împreună cu hârtia pe suprafața de lucru.

 

 

 

 

După aproximativ 30 de secunde până la 1 minut, întoarceți blatul și puneți-l pe o altă foaie de hârtie de copt curată. Rupeți hârtia pe care ați copt blatul. Lăsați blatul să se răcească, îl puteți însiropa după preferințe (gem, cremă etc.), rulați-l în ruladă și gata.

 


 

 

L-am copt de câteva ori, cu și fără ventilator, și în 5 minute blatul este copt exact așa cum trebuie să rămână moale și elastic, pentru a putea fi rulat fără probleme și chiar după ce se răcește. Dacă blatul este copt prea mult, pandișpanul se va usca și nu se va mai putea rula.”