Uncategorized

Iată cum să verificați dacă aveți un sistem imunitar slăbit: 6 semne ale unui imunitate scăzut.

Sunt multe aspecte care afectează capacitatea organismului de a se apăra. Majoritatea sunt sub controlul nostru și putem să îmbunătățim sistemul imunitar pentru a ne proteja sau a ne ajuta să ne recuperăm mai rapid. Chiar și igiena excesivă, sau dezinfectarea excesivă a mâinilor și a obiectelor pe care le folosim zilnic, pot afecta sistemul imunitar, deoarece se deteriorează și slăbește bariera de protecție a pielii care ne apără de bacterii și alte agenți patogeni.

 

 

 

 

TEHNICI DE RELAXARE

 

 

 

 

Mentenanța corespunzătoare a igienei implică spălarea mâinilor după ce intrăm în casă, după contactul cu o persoană bolnavă, după ștersul nasului, după utilizarea toaletei, după aruncarea gunoiului și așa mai departe.

 

 

 

 

Este important să menținem curățenia în locurile pe care le folosim și să le aerisim în mod regulat. Fructele și legumele ar trebui să fie spălate temeinic, iar carnea și peștele să fie gătite corespunzător. Stresul cronic și inflamațiile cronice afectează negativ sistemul nostru imunitar. Ambele pot fi reduse prin activitate fizică, o dietă corectă și variată, petrecerea timpului în natură, tehnici de relaxare, masaj, meditație și, în general, o atenție bună la sănătatea mentală. Trebuie să știm că sănătatea mentală este legată de sistemul imunitar și este demonstrat că tensiunea și anxietatea afectează sistemul nervos și hormonal, ceea ce duce la slăbirea sistemului imunitar și la creșterea incidenței infecțiilor.

 

 

 

 

STOCURI DE SĂNĂTATE

 

 

 

 

„Infecțiile reprezintă factori de stres care pun la încercare cel mai bine starea sistemului imunitar și a sănătății noastre în general. O infecție reprezintă o mare provocare pentru organism, echivalentă cu un efort fizic intens. Pentru a trece cu succes peste o infecție, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, ceea ce înseamnă că avem nevoie de un inimă și plămâni sănătoși cu o capacitate suficientă. Pentru efortul întregii săptămâni, cum ar fi gripa, este necesară și o rezervă – un ficat sănătos cu un stoc de vitamine și proteine ​​necesare pentru producerea anticorpilor de protecție împotriva virusurilor. Persoanele epuizate, adică bolnavii cronici și cei care au tratat o infecție, nu au stocuri de sănătate și, prin urmare, sistemul lor imunitar nu poate învinge infecția, așa că boala persistă”, scrie imunologul sloven Alojz Ihan în cartea „Puterea minții pentru rezistență” (Editura Mozaik). Imunitatea este, de asemenea, afectată de utilizarea excesivă a antibioticelor. Bacteriile pot dezvolta rezistență, astfel încât medicamentele devin tot mai puțin eficiente și organismul nostru are nevoie de tot mai mult timp pentru a se vindeca și a se recupera.

 

 

 

 

CAUZELE OBISNUITE ALE SLABIRII IMUNITATII

 

 

 

 

igienă proastă

stres cronic

oboseală cronică

lipsa somnului

consum excesiv de alcool

fumat

dietă incorectă care duce la o reducere a aportului de vitamine și minerale

 

 


 

 

SEMNELE UNUI SISTEM IMUNITAR SLAB

oboseală constantă

dureri articulare

probleme digestive

herpes pe buze

infecții frecvente

timp de recuperare mai lung decât de obicei

SEMNE ALE UNUI IMUNITATE SLABĂ

vindecarea mai dificilă a rănilor

modificări ale pielii

căderea părului

(zivim.gloria.hr)