Rufele se usucă în 10 minute în această parte a casei și nimeni nu se gândește la asta.
- Turnați 150 g de sare grosieră într-un castron și lăsați-o să se răcească în frigider peste noapte.
- A doua zi, puneți sarea la baza unui tunel (o sticlă de plastic de 1,5 litri).
- Plasați recipientul în camera umedă și așteptați câteva zile pentru ca sarea să-și facă efectul. Aceasta va absorbi mult din umiditatea prezentă.
- De îndată ce observați că sarea s-a înegrit sau este foarte umedă, înlocuiți-o. Ideal ar fi să o reînnoiți după patru zile.
- În același timp, nu uitați să ventilați camera în fiecare zi, dimineața și seara. Ventilarea naturală este esențială pentru a limita umiditatea și pentru a evita dezvoltarea mirosurilor neplăcute.
În plus, împotriva umidității, puteți folosi și lampi de sare. Acestea nu sunt doar decorative, ci mai ales foarte utile pentru îmbunătățirea calității aerului. La fel, unele plante de interior absorb umiditatea și purifică aerul ambiental, cum ar fi orhideele, ficusul, vița de vie, tillandsia sau chiar feriga Boston.
De asemenea, este important de menționat că rufele se usucă mai repede în vreme rece pentru că aerul rece conține mai puțină umiditate. Când atârnați rufele pentru a se usca, umiditatea din rufe se evaporă în aer. Dacă aerul este deja umed, este mai dificil ca umiditatea să se evapore, ceea ce înseamnă că rufele vor dura mai mult să se usuce. Pe de altă parte, dacă aerul este uscat, umiditatea se evaporă mai ușor, ceea ce înseamnă că rufele se vor usca mai repede. În concluzie, cu cât aerul este mai rece și mai uscat, cu atât rufele se vor usca mai rapid.