Uncategorized

“PATEURI CARE CRESC CA MEURILE – O ADEVĂRATĂ DELICIOZITATE: Acestea sunt cele mai delicioase pateuri pe care le-am mâncat vreodată, pregătite în cel mai simplu mod posibil.”

Într-un vas adânc, amestecați apă caldă și lapte cald (trebuie să fie calde), apoi adăugați o lingură plină de muștar și un ou (toate ingredientele adăugate trebuie să fie la temperatura camerei), zahăr, sare și drojdie, apoi amestecați cu un tel.

Când toate ingredientele sunt dizolvate și amestecate uniform, începeți să adăugați treptat făina. La început, amestecați cu o lingură sau o spatulă până când făina absoarbe lichidul, apoi frământați cu mâna.

Aluatul este destul de moale, așa că după ce începe să se desprindă de pe marginea vasului, lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute, apoi ungeți-l cu o lingură de ulei de măsline deasupra și frământați-l pentru a forma o minge.

Acesta este în continuare moale, dar elastic și uns. Acoperiți-l cu folie transparentă și lăsați-l să crească timp de o oră într-un loc cald.

În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura: Tăiați fin două capete de ceapă, apoi căliți-le în 50 ml de ulei sub capac, la temperatură medie.

Amestecați din când în când, apoi când s-au caramelizat, adăugați 20 g de unt și continuați să căliți câteva minute. Adăugați condimentele dorite la ceapă caramelizată: ardei roșu măcinat, turmeric, coriandru, sare, condiment uscat de legume…

Într-un alt vas mai mic, puneți 400 g de carne tocată gătită anterior (poate fi fiartă și apoi tocată sau carne rămasă de la prânzul de duminică, curățată de oase și tocată fină) și adăugați ceapa caramelizată cu condimente.

Amestecați și umplutura este gata.

Când aluatul a crescut, amestecați-l ușor și împărțiți-l în 16 părți, apoi din fiecare parte formați o minge. Acoperiți-le pentru a nu se usca în timp ce le modelați.

Cu ajutorul unui sucitor, întindeți fiecare minge într-o foaie lată și ovală. La un capăt, adăugați umplutura, apoi acoperiți-o cu aluat și apăsați cu degetele pentru a lipi.

De asemenea, închideți umplutura pe margini cu aluat și rulați plăcinta așa cum ați face cu sarmalele, iar marginea o mai lipiți și cu degetele. Acoperiți plăcintele astfel pregătite pentru a nu se usca și lăsați-le să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.

Într-o tigaie adâncă cu ulei încins la temperatură medie, puneți plăcintele și prăjiți-le câteva minute pe toate părțile până când devin frumos aurii. Scoateți-le într-un castron acoperit cu hârtie de bucătărie (deși nu absorb mult ulei).”