În fiecare toamnă adun castane sălbatice și fac un medicament care m-a salvat de multe boli
Proprietățile medicinale ale castanului de cal provin din compoziția sa chimică unică. Semințele conțin saponine triterpenice, taninuri, vitamina C, vitamina K, vitamina B1, glicozide cumarinice, esculină și fractină. Scoarta contine taninuri, aeschin, esculina, fractina, vitamina B1. Frunzele de castan de cal sunt bogate în carotenoizi (provitamina A), pectine, glicozide, esculină și fractină. Florile contin un numar mare de flavonoide (rutina), mucilagii, tanin si pectina.
Datorită combinației de glicozide puternice – esculină, frectină și ecină – împreună cu vitamine și alte substanțe, castanul sălbatic prezintă multe proprietăți utile și unice.
Din acest motiv, castanul sălbatic este folosit în medicina oficială și din acesta se prepară un extract, care este inclus în compoziția diferitelor preparate farmacologice – venoprotectoare, venotonice, antitrombotice, antiinflamatoare și preparate pentru îmbunătățirea microcirculației în venelor.
„Când vine vorba de castane sălbatice, îmi amintesc mereu un caz din viața mea care s-a întâmplat cu mult timp în urmă, cu vreo 30 de ani în urmă. În fiecare an pregătesc un unguent din diverse ierburi pentru pas, exiles, cmznatini, după rețeta bunicii, care include și castan de cal.
Această rețetă există în familia bunicii mele și se transmite din generație în generație, puterea căreia noi toți, și oamenii apropiați și prietenii noștri ne-am convins de multe ori. Un prieten de-al meu a fost operat la picior din cauza unui abces profund. Rana era cu adevărat adâncă și drenată, dar foarte repede s-a supurat și s-a inflamat. I-a crescut temperatura și avea toate semnele de ebrietate.
Am decis să-l ajut, așa că am dus borcanul la spital. Prietenul l-a sunat pe doctor și l-a convins că preparatul a fost pregătit de un farmacist în condiții aseptice, așa că medicul a fost de acord și a făcut cerere. Unguentul a funcționat imediat și chiar a doua zi a fost o îmbunătățire”, spune un cititor. Tinctură de castan de cal. În primul rând, pielea maro se desprinde ca un cartof. Curățați castanul sălbatic, puneți-o într-un blender puternic sau printr-o mașină de tocat carne, măsurați 100 de grame și turnați 1 litru de vodcă. Agitați borcanul zilnic și păstrați într-un loc întunecat și răcoros timp de 7 zile. Utilizare: Luați 15 picături dizolvate în apă înainte de mese, de trei ori pe zi.
Contraindicații pentru utilizarea castanului de cal: sarcină, alăptare (alăptare), tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială), afecțiuni grave ale ficatului și rinichilor, insuficiență renală, atonie intestinală cu constipație, copii sub 12 ani, tulburări ale ciclului menstrual. Tromboză. Pentru a pregăti medicamentul, aveți nevoie de 30 g de floare și fructe de castan sălbatic, care trebuie măcinate și scufundate în 300 ml de alcool medical pur și lăsate timp de 7 zile cu agitare ocazională. Apoi se filtrează și se concentrează înainte de a mânca în fiecare zi, de 3 ori pentru 30 de picături.
ULEI DE CASTAN DE CAL – Ingrediente necesare: 60 g de fructe uscate de castan de cal si 250 ml de ulei de masline. Procedura: curățați castanul sălbatic de coaja exterioară maro închis și uscați-l într-un loc uscat.
Apoi măcinați-l într-o pulbere. Se amestecă pudra de castan de cal obținut cu uleiul de măsline și se agită bine până se uniformizează. Aplica acest ulei pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Apoi faceți o pauză de 3-4 zile și repetați procedura. Reteta cu castan de cal in rachiu – se foloseste pentru hemoroizi. Ca unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratamentul hemoroizilor, se recomanda mevlemul de castan de cal. Poți cumpăra mevlem gata făcut, dar îl poți face și tu acasă, pentru că efectele sunt mult mai mari.
INGREDIENTE NECESARE:
Author: morenews99.com