Uncategorized

“Ceai de ceapă și frunză de dafin: Nu există o combinație mai puternică pentru tratarea astmului, bronșitei și subțierea mucusului.”

 

1 ceapă mică, 1 frunză de dafin mare (sau 2 mai mici), 300 ml apă, 1 linguriță de miere. Alegeți întotdeauna ceapă organică, cultivată într-un mediu cunoscut și neprelucrat.

Mod de preparare: Mai întâi, tăiați capătul cepei și apoi tăiați-o în sferturi. Utilizați coaja de ceapă dacă este organică. Coaja de ceapă este bogată în quercetin, un antioxidant puternic care previne răspândirea bolilor.

Coaja de ceapă este și o sursă bună de vitamina C, care accelerează vindecarea tusei, a răcelilor și a gripei. Ceapa trebuie să fie gătită împreună cu coaja sa. Apoi, într-un vas, adăugați 300 ml de apă și așteptați până când apa dă în clocot.

După ce apa dă în clocot, adăugați ceapa tăiată cu coajă și una sau două frunze de dafin. Acest ceai este excelent și pentru cei care fumează de mulți ani sau care suferă de bronșită.

Frunza de dafin, în combinație cu ceapa și mierea, reprezintă o combinație perfectă și benefică, și poate fi pregătită ușor și rapid. Lăsați ceaiul să fiarbă 10 minute la temperatură moderată, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

După ce a trecut timpul, luați vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l să stea încă 15 minute. Strecurați-l într-o cană și adăugați două lingurițe de miere. Amestecați bine ceaiul și beți-l imediat. Puteți bea acest ceai de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare.

Pentru afecțiuni respiratorii mai grave, vă recomandăm să preparați ceaiul astfel:

Într-un vas, adăugați jumătate de litru de apă și 150 g de zahăr, lăsați să dea în clocot și adăugați apoi 10 frunze de dafin. Continuați să fierbeți la foc mic încă 30 de minute. După acest timp, strecurați ceaiul și beți-l nemielizat, după nevoie.

Sirop de dafin pentru tuse, cu un gust plăcut și blând, ceea ce nu se întâmplă adesea cu alte rețete pentru această problemă – rețetă

Ingrediente necesare: 6 frunze de dafin, 250 ml apă, 6 linguri de zahăr brun, 1 lămâie de mărime medie.

Mod de preparare: Dați în clocot apa într-un vas potrivit și adăugați frunzele de dafin. Lăsați ceaiul să fiarbă timp de 6 – 10 minute, acoperit cu un capac. Strecurați ceaiul și turnați-l într-un pahar. Adăugați zahărul brun și stoarceți lămâia în ceai. Amestecați toate ingredientele și așteptați ca zahărul să se topească în ceai.

Consumați 2-3 lingurițe pe zi din sirop. Aceasta este o doză suficientă pentru a reduce disconfortul datorat tusei și a vă ajuta să eliminați mucusul. Păstrați siropul de dafin la frigider și puteți să-l utilizați în următoarele 3 zile, după care este recomandat să pregătiți un nou lot. În caz de tuse persistentă, puteți lua și o frunză de dafin și să o mestecați. Această tehnică va ajuta și la reducerea tusei uscate neplăcute.

Frunza de dafin pentru eliminarea excesului de sare din organism – rețetă

Frunza de dafin are multiple utilizări și este foarte utilă în tratarea unei game largi de probleme de sănătate. Pentru a elimina excesul de sare din organism, pregătiți următorul remediu:

Tăiați 2-3 frunze de dafin în bucăți mici înainte de culcare. Adăugați 300 ml apă și fierbeți într-o cratiță timp de 5 minute după ce apa a dat în clocot. Strecurați lichidul într-un termos (pentru a menține căldura pe toată perioada nopții) și închideți-l cu capac.

Dimineața, strecurați lichidul din sticlă într-un pahar și consumați-l pe parcursul zilei. Beți în înghițituri mici, sub nicio formă nu consumați întreaga cantitate odată. După 7 zile, repetați acest tratament.

Dacă acest ceai vă determină să urinați frecvent, nu vă faceți griji. Aceasta este un semn bun că frunza de dafin a început să dizolve sarea din organism, de aceea crește necesitatea de a merge la toaletă. Rezultatele reale ale acestui tratament vor deveni vizibile doar după câteva zile, când vă veți simți mult mai ușurați și durerea va dispărea complet.”