“ACESTĂ SALATĂ ESTE ATÂT DE BUNĂ ÎNCÂT VĂ VEȚI REGRETA CĂ NU AVEȚI CUNOSCUT ACESTĂ REȚETĂ MAI DEVREME.”
Pregătire:
Se fierb legumele separat în apă sărată. Uneori adaug șuncă, alteori gătesc piept de pui, dar poate fi și amândouă, dar ar fi prea puternic, deoarece această salată se prepară și se servește în mod obișnuit în ocazii festive, adică alături de mâncăruri bogate în calorii. De data aceasta am folosit șuncă. Lăsați legumele să se răcească și tăiați-le mărunt. Eu le tocesc, dar nu prea fin. Unii preferă legumele date pe răzătoare, am văzut asta la LokoMoko, dar nu am încercat-o și cred că așa o prefer:)) Sincer, nu-mi place atât de mult salata rusă, dar o prepar, ei bine… din când în când trebuie să o fac pentru că ceilalți o iubesc…
Am văzut câteva sfaturi bune în rețeta lui Snece pentru salată rusă. De exemplu, se fierbe morcovul în apa în care s-a gătit pieptul de pui și modul în care să folosiți aceeași apă. De asemenea, sfaturi despre cum să fierbeți cartofii frumos, fără să se dezintegreze. Într-adevăr, sfaturi bune, dar eu totuși fierb cartofii curățați:)))
Adăugați smântână în maioneză după gust și amestecați ușor. Legumele sunt bine înmuiate în maioneză, aici nu ar trebui să economisiți. Când o cumpărați, este întotdeauna o investiție semnificativă și apoi salata rusă vă iese incredibil de scumpă. De aceea, atunci când fac salată rusă, fac și maioneză, și nu economisesc la ea.
Servire:
Serviți salata rusă ca aperitiv în boluri decorate cu legume, care fac parte integrantă din salată, sau umpleți coșurile crocante mignonine sau chiflele de princes krofne… sau chiar puteți să creați lebede, așa cum face Brankal sau mignonine, dacă sunteți foarte “buni” în timp și răbdare:))