“SIROP CASNIC EFICIENT CONTRA TUSEI – Nu a existat nimeni căruia să nu îi fi fost de ajutor.”
1 linguriță de miere, 1 linguriță de ulei de măsline, 1 linguriță de suc de lămâie. MOD DE PREPARARE: Amestecați toate ingredientele și luați-le după nevoie.
Această cantitate este pentru o zi, ceea ce înseamnă că o puteți lua de trei ori câte o linguriță. Înveliți gâtul inflamat cu aceasta, ceea ce înseamnă că nu trebuie să beți nimic timp de 15-20 de minute după.
REȚETA 3 – CEAI DE GINGEMBRE CU LIMON – INGREDIENTE NECESARE: Suc de la un lămâie, 250 ml apă fierbinte, 1 linguriță de miere, puțin ghimbir ras. MOD DE PREPARARE: Stoarceți sucul de lămâie, adăugați mierea și ghimbirul ras (aproximativ o linguriță), apoi adăugați apa fierbinte, amestecați și beți imediat.
Acest ceai acționează aproape instantaneu atunci când vine vorba de durerea în gât și iritarea care provoacă tuse. De asemenea, este cel mai bun să fie preparat și consumat atunci când simțim că avem frisoane, la primele semne ale unei răceli. Este foarte important să fie băut rapid, cât este cald, adică imediat după pregătire.
REȚETA 4 – SIROP PENTRU TUSE USCATĂ, PENTRU EXPUZIUNE – INGREDIENTE NECESARE: 300 g zahăr, 300 ml bere. MOD DE PREPARARE: Puneți zahărul într-o cratiță și încălziți-l la foc mic până se topește și devine caramelizează.
Adăugați treptat berea și continuați să o gătiți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Prin urmare, este mai bine să folosiți o cratiță mai puțin adâncă, deoarece atunci când se toarnă lichidul în caramelul fierbinte, berea începe să facă spumă și să crească.
După 20 de minute, opriți aragazul și lăsați siropul să se răcească complet. Apoi, depozitați-l într-o sticlă sau borcan de sticlă și închideți-l bine. Se păstrează în frigider. Din această cantitate obțineți aproximativ 300 ml de sirop. Pe parcursul răcirii, puteți adăuga și 1-2 felii de lămâie pentru a-i reîmprospăta gustul.
Strecurați siropul printr-un filtru pentru a-l separa de spumă. UTILIZARE: De trei ori pe zi, câte 2-3 lingurițe. Cu cât gătiți mai mult siropul, cu atât devine mai gros. Așa că aveți grijă la timp.”