Uncategorized

Plăcintă în formă de zebra pentru toamnă în 20 de minute, fără așteptare, rezultat perfect și cu un miros și mai frumos.

  1. Într-un bol mai mic, puneți apa, zahărul, uleiul și zahărul vanilat, și amestecați cu un tel sau cu o furculiță. Lăsați amestecul să stea 5 minute.
  2. Apoi, adăugați treptat făina și praful de copt. Amestecați bine până când se îmbină și se uniformizează amestecul, apoi împărțiți-l în două părți. La una din părți adăugați cacao și amestecați bine întregul amestec să devină maro.
  3. Într-o tavă unsă și presărată cu făină, cu un diametru de 30 cm, așezați alternativ cu o lingură amestecul alb și cel de cacao, începând din centru și fără a vă apropia prea mult, pentru a obține efectul de zebra.
  4. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ jumătate de oră.
  5. Când plăcinta este încă caldă, ungeți-o cu marmeladă la alegere și presărați zahăr pudră deasupra.

(Al doilea rețetă) Plăcinta este atât de gustoasă încât o puteți pregăti și în zilele în care nu postiți. Este simplă și foarte rapid de făcut.

INGREDIENTE NECESARE:

  • 550 g de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 450 g de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 500 ml de apă
  • 300 ml de ulei

INSTRUCȚIUNI:

  1. Într-un vas, puneți zahărul, zahărul vanilat, uleiul și apa, și amestecați până se combină.
  2. Amestecați praful de copt cu făina. Adăugați treptat în amestec și amestecați.
  3. Impărțiți amestecul în două părți. Într-una din ele, adăugați cacao și amestecați bine până când obțineți o culoare maro uniformă.
  4. Într-o tavă unsă și presărată cu făină, cu un diametru de 34 cm, așezați alternativ cu o lingură amestecul alb și cel de cacao, începând din centru și fără a vă apropia prea mult, pentru a obține efectul de zebra.
  5. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.