Uncategorized

“Para mí, el rollo de plátano es el más delicioso: Ojos de gato.”

 

pentru a economisi timp, cel mai bine este să pregătiți mai întâi crema, astfel încât să aibă timp să se răcească în timp ce se coace blatul. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pregătirea cremei: separați 100 ml de lapte și amestecați-l cu făina folosind un mixer, iar restul de lapte împreună cu zahărul și vanilia îl puneți pe foc pentru a se încălzi. Când laptele dă în clocot, adăugați amestecul de făină cu lapte și micșorați temperatura. Continuați să amestecați (sau să amestecați cu mixerul) până când crema se fierbe și se îngroașă. Lăsați-o deoparte să se răcească (amestecați din când în când pentru a nu forma crustă) și începeți pregătirea blatului.

Bateți albușurile spumă, adăugați zahărul și bateți bine până când acesta se dizolvă și obțineți o spumă fermă și lucioasă. Adăugați gălbenușurile unul câte unul și continuați să mixați. În spuma obținută adăugați nucile măcinate și amestecați ușor cu o lingură (dacă nu aveți nuci măcinate, puteți pune 1 lingură de făină, 1 lingură de cacao și 5 linguri de migdale măcinate).

Turnați amestecul într-o tavă unsă și presărată cu făină sau pe o hârtie de copt (este mai ușor) și coaceți timp de 15-20 de minute. Scoateți blatul din tavă, transferați-l pe un șervețel umed și rulați-l într-un rulou (partea de jos a blatului trebuie să fie în interior). Lăsați-l să se răcească.

Bateți bine margarina cu un mixer, apoi adăugați treptat crema complet răcită, amestecând încontinuu. Curățați bananele, tăiați-le capetele și stropiți-le cu zeama de lămâie pentru a nu se întuneca.

Desfășurați ruloul răcit, ungeți-l cu cremă pe toată suprafața (lăsați puțină cremă pentru ungerea exterioară) și așezați bananele în două rânduri, apoi rulați blatul de la ambele capete spre mijloc. Ungeți exteriorul ruloului cu crema rămasă și presărați cu nuci măcinate. Se servește rece. Pentru mine este important ca blatul să fie foarte subțire, așa că îl coac într-o tavă de 30×38 cm, dar puteți folosi o tavă mai mică dacă doriți un blat mai gros.”