Uncategorized

Pâine de casă cu brânză de oaie, moale ca bumbacul.

Amestecați și combinați ingredientele lichide, apoi adăugați două lingurițe de sare și o linguriță de zahăr. Amestecați pentru a dizolva. Adăugați treptat făina și amestecați mai întâi cu un tel, apoi cu mâinile. Amestecați bine aluatul și bateți-l de 20 de ori pe suprafața de lucru.

Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească timp de o oră. În acest timp, pregătiți umplutura. Amestecați un ou și 250 g de urdă (ricotta), iar dacă aveți urdă uscată obișnuită, adăugați 1-2 linguri de smântână acră și amestecați până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați sare și mărar proaspăt tocat.

Pe o suprafață presărată cu făină, răsturnați aluatul crescut și împărțiți-l în două părți. Fără a-l frământa prea mult, din fiecare parte formați inițial un sul, apoi întindeți o foaie dreptunghiulară lungă cu ajutorul unui sucitor. La un capăt al foiței faceți tăieturi (vezi videoclipul) la un interval de 1,5-2 cm. Pe celălalt capăt, adăugați jumătate din umplutură. Apoi rulați ca o ruladă.

Rulați ruloul pe orizontală și așezați-l într-o tavă unsă. Repetați același proces cu a doua parte de aluat și a doua ruladă, așezând-o deasupra primei.

Ungeți pâinea de deasupra cu gălbenuș de ou și presărați susan. Puneți-o la copt într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute.