Uncategorized

Notează rețeta de la gospodinele ruse: salată de vinete albastre, trebuie să o încercați.”

 

Curățați vinetele albastre, apoi le tăiați mai întâi în felii și apoi în cuburi. Încălziți uleiul într-o tigaie mai adâncă și adăugați cuburile de vinete.

Nu adăugați toate odată, ci prăjiți vinetele în mai multe serii pentru a se rumeni frumos. Scoateți-le cu o paletă cu găuri și așezați-le pe un șervețel de hârtie. După fiecare serie prăjită, folosiți un șervețel pentru a colecta semințele fine din ulei, astfel încât să nu se ardă în timp ce prăjiți următoarea serie. Apoi, sfărâmați un cub de supă peste vinetele prăjite și adăugați ceapa și mărarul tocați fin.

Acest amestec se amestecă apoi cu grijă, fără a apăsa cuburile, dar asigurându-vă că ingredientele sunt distribuite uniform. După ce ați amestecat bine, acoperiți vasul și lăsați-l timp de 20 de minute. Apoi gustați, adăugați sare și oțet alb după gust.

Apoi, umpleți borcanele pe care le-ați spălat și sterilizat cu bicarbonat de sodiu. Bateți borcanele pentru a elimina aerul. Umpleți-le până la margine și închideți-le. Apoi așezați-le într-un cazan cu apă și fierbeți-le timp de aproximativ jumătate de oră pentru a le pasteuriza și a crea vid.”