Uncategorized

Mult mai bună decât ajvarul și pinjurul împreună! Toată lumea vă va cere rețeta pentru această zacuscă de iarnă.”

Începeți prin a toca ceapa și a o tăia în bucăți mari pentru a o pune în blender sau tocător. Apoi mărunțiți-o și transferați-o într-o cratiță mare. Spălați roșiile, îndepărtați partea tare și tăiați-le în bucăți mari. Apoi, puneți-le în blender și mărunțiți-le până obțineți o pastă, apoi adăugați-o în cratița cu ceapa tocată fin. Puneți pe foc și, de îndată ce dă în clocot, reduceți temperatura la un nivel moderat și gătiți timp de aproximativ jumătate de oră, amestecând din când în când.

În timp ce sosul de roșii și ceapa fierb, spălați și curățați ardeii de semințe, apoi tăiați-i cubulețe. Apoi, spălați și curățați morcovii și tăiați-i în rondele.

Curățați o capătă întreagă de ceapă și puneți cățeii într-un tocător sau blender, apoi mărunțiți-i fin. După aproximativ jumătate de oră de gătit a pastei de roșii și ceapă, adăugați morcovii tăiați. Apoi, adăugați ardeii tocați și ceapa mărunțită fin. În amestec, adăugați 100 g de sare, 100 g de zahăr, 100 ml de oțet alb de 9%, 100 ml de ulei și două foi de dafin. Amestecați bine și continuați să gătiți.

Amestecul trebuie să fiarbă, amestecând din când în când, încă o oră sau o oră și jumătate, în funcție de cât de suculent este leguma. Se gătește la temperatură scăzută. Înainte de a termina, adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Scoateți foile de dafin. Amestecați și umpleți borcanele. Închideți-le bine cu capace metalice, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.”