Uncategorized

ÎNĂCREȚI VARZA ÎN BUTOI FĂRĂ TURNARE: Cu această metodă, niciodată nu s-a destrămat.

Este bine să aveți diferite dimensiuni de varză, mai mari și mai mici, și atunci când le cumpărați, alegeți capetele fermi.

Butoiul trebuie să fie bine curățat și dezinfectat. Varza nu se spală, ci se înlătură doar câteva foi de deasupra și orice impurități și se îndepărtează rădăcina (capul) – partea tare: În primul rând, tăiați-o cu un cuțit ascuțit în formă de pătrat în jurul rădăcinii și astfel îndepărtați partea groasă și faceți o adâncitură în varză. Butoiul care va fi umplut trebuie să stea într-un loc răcoros.

Așezați câteva capete cu adânciturile îndreptate în sus pe fundul butoiului și umpleți golurile cu varză tăiată. Stratul inferior trebuie să fie umplut complet cu varză. Combinați bine bucățile.

Puneți 2-3 linguri de sare în fiecare strat de varză. Așezați varza în butoi astfel până la sfârșit. Există două variante pentru maturarea varzei: Se dizolvă 300 g de sare în 10 litri de apă cu amestecare și se toarnă peste varză.

Butoiul meu de 120 de litri conține 60 de litri de apă și 1,8 kg de sare, plus cea pe care am pus-o în varză. Conform celei de-a doua variante, într-o cratiță de 7 litri se pune apă să fiarbă, apoi se ia de pe foc și imediat se adaugă 2,5 kg de sare.

Apoi, când sarea se topește treptat, se adaugă într-un recipient cu 10 litri de apă rece. Cu această apă sărată se toarnă varza în butoi. Apoi, din nou, într-un recipient cu apă rece se dizolvă apa sărată și astfel se continuă până când întregul butoi este umplut.

Nu veți greși urmând oricare dintre rețete. Murarea varzei fără vărsare.