Uncategorized

“BOMBONE PLAZMA CU 4 INGREDIENTE: Sunt ideale pentru sărbători și pot fi și de post.”

Măcinați fin 200 g de biscuiți într-un blender sau cu o mașină și puneți-i într-un bol mai adânc. Adăugați 350 g de unt de arahide moale și amestecați până obțineți o pastă cu o consistență asemănătoare nisipului umed. Este mai bine să amestecați biscuiții măcinați cu untul manual pentru a obține această textură. Apoi, adăugați 60 ml de miere lichidă și amestecați din nou până se uniformizează. Modelați bomboanele cu o mărime aproximativă a unei nuci și așezați-le pe o suprafață plană sau o tavă.

 

 

Puneți bomboanele modelate în congelator pentru a se întări timp de aproximativ cinci minute sau în timp ce topiți ciocolata albă. Spargeți ciocolata albă în bucăți mici și topiți-o într-un cuptor cu microunde sau la baie de aburi.

 

 

Scufundați bomboanele în ciocolata topită și așezați-le pe o tăviță sau o placă, sau simplu pe hârtie de copt. Decorați-le deasupra cu fulgi de ciocolată sau alune măcinate, după preferință.

 

 

PASUL 2 pentru rețeta 2:

 

 

Măcinați biscuiții în blender de două ori, dacă nu îi puteți măcina toți odată, sau folosiți biscuiți plazma. Cojiți bananele și pisați-le cu o furculiță pentru a obține un piure. Adăugați piureul de banane la biscuiții măcinați și amestecați bine.

 

 

Modelați un aluat tare cu mâinile, care nu se desface. Aluatul se formează imediat după combinarea ingredientelor. Apoi, luați aceeași cantitate din amestec și formați bomboane.

 

 

Topiți ciocolata pentru gătit și scufundați fiecare bombon în ciocolată. Așezați-le pe o hârtie de copt pentru a se întări.

 

 

Dacă vă mai rămâne ciocolată, puneți-o într-un șprit culinar și, când bomboanele s-au întărit, decorați-le cu linii de ciocolată deasupra. Lăsați-le în frigider timp de 10 minute și serviți-le imediat.”