Uncategorized

“Sosul gros de roșii pentru iarnă – este delicios și se pregătește rapid și ușor.”

 

Dacă aveți grădină proprie sau o grădină, ar fi ideal să culegeți ingredientele necesare și să pregătiți imediat acest sos delicios pentru iarnă. În caz contrar, alegeți roșii coapte, dar ferme și sănătoase când le cumpărați.

 

 

 

Începeți prin a spăla bine roșiile cu apă rece și îndepărtați părțile tari, apoi tăiați-le în sferturi. Dacă aveți roșii cherry, puteți să le adăugați și pe acestea. Apoi, curățați o ceapă mai mare. Dacă cățeii de usturoi sunt mai mari, tăiați-i în jumătate, iar dacă sunt mai mici, îi puteți adăuga întregi. Adăugați ceapa în roșiile tocate și apoi folosiți blenderul.

 

Adăugați treptat amestecul de roșii și ceapă în blender și amestecați până obțineți o pastă omogenă. Turnați sucul gros de roșii într-o cratiță mare. Porniți focul la maxim și când începe să fiarbă, reduceți temperatura.

Între timp, spălați ardeii roșii cu apă rece, curățați-i de codițe și semințe și tăiați-i în bucăți mai mici. Va fi nevoie din nou de blender sau de un tocător pentru a mărunți ardeii.

Adăugați amestecul gros de ardei în piureul de roșii care deja a început să fiarbă. Ardeii vor da densitate sosului de roșii și vor îmbogăți aroma.

Sosul de roșii trebuie să fiarbă, amestecând din când în când, timp de aproximativ 40 de minute până la o oră. Înainte de final, tăiați pătrunjelul proaspăt și adăugați-l în blender. Adăugați și busuiocul proaspăt.

Adăugați condimentele măcinate în amestecul de roșii deja gătit și continuați să gătiți încă cinci minute pentru a elibera aromele plantelor. La sfârșit, adăugați puțin piper negru, o lingură de zahăr și sare.

Amestecați și gustați, adăugând sare după gust. Păstrați sosul fierbinte în borcane sterilizate și sigilați-le imediat pentru a crea vid. Lăsați-le să se răcească în această stare.”