Uncategorized

Pizza Chicago stil Deep Dish făcută în casă

  • Amestecă împreună făina, făina de porumb, sarea, zahărul și drojdia într-un castron mare.
  • Adaugă apa și untul topit și amestecă la viteză redusă, folosind un cârlig de aluat, până când se combină complet, 1-2 minute, frecând din când în când pereții și fundul castronului. Crește viteza la medie și frământă până când aluatul devine lucios și neted și se desprinde de pereții castronului, 4-5 minute. (Poți face cu ușurință acest aluat manual, amestecând apa și untul cu o spatulă și apoi frământând cu mâna.)
  • Unge un castron mare cu 1 linguriță de ulei de măsline. Folosind o spatulă unsă cu unt, transferă aluatul în castron, întorcându-l pentru a-l acoperi cu ulei; acoperă strâns cu folie de plastic. Lasă să crească la temperatura camerei până când se dublează aproape în volum, 45-60 de minute.

Pregătește Sosul:

  • În timp ce aluatul crește, încălzește untul într-o cratiță de mărime medie la foc mediu până se topește. Adaugă ceapa, oregano și sarea; gătește, amestecând din când în când, până când lichidul s-a evaporat și ceapa devine aurie, cam 5 minute. Adaugă usturoiul și gătește până când devine aromatic, cam 30 de secunde.
  • Amestecă roșiile și zahărul, crește temperatura la foc mare și dă în clocot. Scade temperatura la foc mediu-redus și lasă să fiarbă până se reduce la aproximativ 2½ cupe, 25-30 de minute. De pe foc, adaugă busuiocul și uleiul de măsline, apoi condimentează cu sare și piper.

Integrează Aluatul:

  • Răstoarnă aluatul pe o suprafață uscată de lucru și întinde-l într-un dreptunghi de 15×12 inch. Cu ajutorul unei spatule offset, întinde untul moale pe suprafața aluatului, lăsând o margine de ½ inch pe margini. Începând de la capătul scurt, rulează aluatul într-un cilindru strâns. Cu cusătura în jos, aplatizează cilindrul într-un dreptunghi de 18×4 inch.
  • Taie dreptunghiul pe jumătate pe lățime. Lucrând cu jumătatea, rulează în trei ca o scrisoare de afaceri; presează cusăturile pentru a forma o bilă. Repetă cu cealaltă jumătate. Întoarce bilele în castronul uns cu ulei, acoperă-le strâns cu folie de plastic și lasă să crească în frigider până când se dublează aproape în volum, 40-50 de minute. Între timp, reglează grătarul cuptorului în poziția inferioară și preîncălzește cuptorul la 425 de grade Fahrenheit (218 de grade Celsius).

Coace Pizzele:

  • Unge cu 2 linguri de ulei de măsline fiecare din cele două forme de tort rotunde de 9 inch.
  • Transferă o minge de aluat pe o suprafață de lucru uscată și întinde-o într-un cerc de 13 inch. Transferă aluatul în formă înfășurând ușor aluatul în jurul unui țăruș de aluat și dezvăluindu-l în formă. Apasă ușor aluatul în formă, lucrandu-l în colțuri și pe marginile de 1 inch în sus. Dacă aluatul rezistă la întindere, lasă-l să se relaxeze timp de 5 minute înainte de a încerca din nou. Repetă cu cealaltă minge de aluat.
  • Pentru fiecare pizza, presară uniform 2 cupe de mozzarella pe suprafața aluatului. (Dacă folosești topping-uri cu carne sau legume, adaugă-le acum, peste brânza mozzarella.) Întinde 1¼ ceașcă de sos de roșii peste brânza (sau toppingurile) și presară 2 linguri de parmezan deasupra sosului. Coace până când crusta devine aurie, 20-30 de minute. Scoate pizza din cuptor și las-o să se odihnească 10 minute înainte de a o tăia și servi.