Uncategorized

Rețetă de chifle moi

Pasul 1
În bolul mixerului, amestecați laptele cald (aproximativ 110F) și 1 lingură de zahăr. Stropiți blatul cu 1 lingură drojdie și lăsați 1 minut. Se amestecă și se lasă 5 minute până când drojdia pare spumă. Adăugați 4 linguri de unt topit, zahărul rămas și sare.

Pasul 2
Adăugați făina câte o jumătate de cană până când aluatul se bate. Odată ce aluatul este prea gros, mergeți la atașamentul cârligului de aluat și amestecați-l la viteza 2 (puteți continua să amestecați și manual cu o lingură tare). Adăugați aproximativ 4 căni de făină, adăugând încă 1 până la 3 linguri de făină numai dacă este necesar. Aluatul trebuie să arate lipicios și lipicios, dar nu trebuie să se lipească de vârfurile degetelor curate/uscate.

Pasul 3
Frământați aluatul cu cârligul de aluat într-un mixer cu stand timp de 2 minute sau frământați manual (10 minute), apoi puneți aluatul într-un bol cu ​​ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să crească aproximativ 2 ore într-un loc cald sau până când își dublează volumul.

Pasul 4
Odata ce aluatul creste, intoarcem o suprafata putin infainata si taiem in 15-24 bucati egale in functie de forma vasului de copt. Rulați fiecare bucată de aluat într-o bilă și puneți-o într-o farfurie 9 × 13 sau tavă de copt.

Pasul 5
Acoperiți rulourile cu folie de plastic și lăsați-le să crească încă 30-60 de minute într-un loc cald sau chiar să se umfle (nu exagerați rezistența). Coaceți la 375F timp de 23-25 ​​de minute sau până când vârfurile sunt aurii.

Pasul 6
Ungeți imediat rulourile cu unt topit și lăsați deoparte să se răcească până când temperatura camerei se răcește înainte de servire.

Bucurați-vă!