Uncategorized

“Cactusul de Crăciun: iată cum să-l crești și să ai grijă de el astfel încât să dureze mult timp

 

  1. Când să uzi cactusul de Crăciun? Cactusul de Crăciun este originar din pădurile tropicale din America de Sud și preferă un climat umed. Prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită udării, atât vara, cât și iarna. Iarna, trebuie udat regulat, puțin câte puțin, împiedicând suportul să absoarbă apa, dar menținând solul umed. Vara, procedăm în același fel, având posibilitatea de a stropi puțin apă pe frunze cu ajutorul unui pulverizator. În timpul verii, cel mai bun moment pentru a uda cactusul de Crăciun, care are nevoie de cantități mici de apă pe fiecare dată, este seara. În climatul foarte uscat, încearcă să-l păstrezi într-o cameră cu un umidificator mic sau cu alte plante.

Este important să evitați stagnarea apei și să udați regulat, dar nu excesiv, în special în timpul înfloririi. Supra-udarea poate provoca putrezirea rădăcinilor, ceea ce poate duce la moartea plantei. Această putrefacție poate fi cauzată și de un fungicid, din păcate, nu este vizibil din exterior până când apar primele daune. Înflorirea plantei poate dura uneori de la decembrie până în februarie. În orice caz, odată ce înflorirea s-a terminat, udarea poate fi redusă. Pe toată durata vieții plantei, udarea ar trebui făcută doar atunci când solul pare uscat la suprafață. Ar putea fi suficient să uzi o dată sau de două ori pe săptămână în timpul iernii.

Cactusul de Crăciun preferă soluri cu un pH acid și, dacă este posibil, conținând turbă. Este opțional să folosești îngrășăminte naturale în timpul perioadei de înflorire pentru a asigura nutriția plantei. Îngrășarea ar trebui oprită când cad florile. Dacă dorești să îngrășezi, este mai bine să o faci în primăvară și vară, când creșterea fiziologică este în desfășurare.

  1. Cum să propageți și să multiplicați cactusul de Crăciun? Propagarea prin butași Dacă dorești să-ți propage cactusul, este perfect posibil să o faci acasă folosind tulpini din anul precedent care au fost uscate câteva zile înainte de a fi plantate. Urmează acești pași:

Ia o tulpină de la plantă, lungă de aproximativ 10 până la 15 cm.

Pune-o deoparte timp de cel puțin 48 de ore.

După ce s-a uscat, poți să o plantezi în sol cu un amestec nisipos, dacă este posibil, îngropând-o cel puțin la 3 cm adâncime în sol.

Propagarea prin polenizare manuală Un alt mod de a-ți propaga cactusul de Crăciun, dacă ai două sau mai multe plante cu flori de culori diferite, este să folosești polenizarea manuală. Concret, trebuie să folosești o periuță mică pentru a colecta polenul de la una și să-l pui pe cealaltă și să aștepți ca planta să facă fructe. Acestea vor avea semințe mici care pot fi plantate în primăvară.

  1. Durata de viață Plantele de cactus de Crăciun pot avea o durată de viață foarte lungă, până la 20 sau 30 de ani, făcându-le un cadou de Crăciun și mai simbolic.”