Uncategorized

Rulouri cu brânză și bacon – super moale

Ingrediente:
Aluat:

70 g unt, înmuiat la temperatura camerei
300 ml lapte cremă integrală
3 linguri de drojdie uscată
500 g faina de brutari
1 ou mare
1/3 cană zahăr alb (puteți reduce cantitatea de zahăr după gust sau adăugați până la 1/2 cană în total pentru a-l face mai dulce)
1 lingurita sare
2 linguri lapte praf
2 linguri ulei
Spălarea ouălor:
1 ou, batut
1 lingurita lapte
Topping:
200 g bacon tocat sau dupa preferinta
220 g branza mozzarella rasa sau dupa preferinta
Instrucțiuni:
Tăiați untul cubulețe și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei. Încălziți laptele în cuptorul cu microunde timp de 50 de secunde. Amestecați laptele cu o lingură apoi amestecați drojdia uscată. Se pune deoparte pentru ca drojdia să facă spumă.
Intr-un mixer electric cu atasamentul carligului de aluat adaugam faina, zaharul, sarea si laptele praf. Combinați bine. Adăugați laptele și 1 ou în mixer la setarea 3 până se combină.
Adăugați încet cuburile de unt în mixer la setarea 3. Odată ce untul este combinat, lăsați aluatul să se amestece 5 minute la setarea 3 sau 4. Apoi lăsați aluatul să se odihnească timp de 3 minute și apoi continuați să amestecați încă 20 de minute.
După 20 de minute, verificați elasticitatea aluatului trăgând de el cu degetele. Dacă aluatul se întinde pe aproximativ 2 cm fără a se rupe, atunci este gata. Dacă nu, amestecați în continuare până când este gata. Vă rugăm să consultați imaginea de mai sus pentru un exemplu.
Odată gata, tapetați un castron mare cu ulei. Ungeți-vă mâinile și scoateți aluatul din mixer. Ungeți puțin ulei pe exteriorul aluatului pentru a fi mai ușor de manevrat și apoi rulați-l într-o bilă cu mâinile. Puneți aluatul în bolul mare și acoperiți-l cu un prosop de ceai sau folie alimentară. Se lasa sa se infuzeze la loc caldut 1 ora.
După 1 oră, scoateți aluatul și cântăriți porții de 50 g.
Unge-ți mâinile și modelează aluatul în bile. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de aproximativ 1,5 – 2 cm. Vă rugăm să consultați imaginile pentru a